Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Verne, Jules : Den hemmelighetsfulle øya

  En av verdenslitteraturens udødelige fortellinger. Denne historien, som finner sted i 1865, handler om en gruppe menn som flykter fra den amerikanske borgerkrigen i en ballong. Etter en dramatisk ferd kommer de seg i land på en ukjent vulkanøy i Stillehavet. Med pågangsmot, oppfinnsomhet og hardt arbeid klarer de å gjøre livet på øya mer og mer levelig. Men det foregår mystiske ting på øya som ingen kan forklare. Når den store katastrofen truer dukker en mystisk hjelper opp. Romanen er siste del av Jules Vernes berømte trilogi som for øvrig består av «Kaptein Grants barn» og «En verdensomseiling under havet» som begge tidligere er utgitt i samme serie, «Ekstraordinære reiser». Dette er en komplett utgave.

 • Defoe, Daniel : Robinson Crusoe

  Robinson Crusoe ignorerer farens råd og drar til sjøs. Han forliser på en øde øy, og i 28 år må han klare seg alene, uten annet enn sitt mot og noen forsyninger fra skipet. Kledd i geiteskinn bygger han et hjem, blir venner med dyrene på øya, og dyrker korn som han kan spise. Snart oppdager han at han ikke er alene. Innfødte kannibaler fra omkringliggende øyer bruker øya som henrettelsessted. Et av ofrene blir reddet av Crusoe. Fredag blir hans tjener og venn til Crusoe reddes av et spansk skip. Denne utgaven er første komplette utgave på norsk av Daniel Defoes kjente roman. Den kommer her i ny oversettelse, og boka er illustrert med 100 vignetter av J.D. Watson.

 • Vegara, Ma Isabel Sánchez : Coco Chanel

  I 1883 ble den anerkjente moteskaperen Coco Chanel født i Frankrike. Hun vokste opp i et barnehjem. Her lærte hun seg å sy. Coco begynte å sy kostymer i et kabaretteateret, og ble etter hvert et geni med nål og tråd og design. Hun endte opp med å skape sin egen stil som endret kvinnemoten for alltid, og ble en internasjonalt berømt moteskaper. I serien «Små folk, store drømmer» kan man lese om livene til kjente historiske kvinner som har utmerket seg innen alt fra vitenskap og mote til menneskerettigheter og kunst. Alle har de levd enestående liv, og alle begynte som et lite barn med en drøm. Bak i boka er en faktatidslinje med fotografier. Serien er gjennomillustrert i en moderne strek. Sakprosa/billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Vegara, Ma Isabel Sánchez : Amelia Earhart

  Amelia Earhart ble født i 1897 i USA. Da Amelia var liten drømte hun om å kunne fly av sted som en fugl. Som voksen satte hun ny kvinnelig verdensrekord ved å fly helt opp til 14 000 fot. Amelia var den første kvinnelige flyveren som fløy solo over Atlanterhavet. I tillegg fløy hun over Stillehavet, før hun til sist bega seg ut på den farligste ekspedisjonen av dem alle, å fly jorda rundt. I serien 'Små folk, store drømmer' kan man lese om livene til kjente historiske kvinner som har utmerket seg innen alt fra vitenskap og mote til menneskerettigheter og kunst. Alle har de levd enestående liv, og alle begynte som et lite barn med en drøm. Bak i boka er en faktatidslinje med fotografier. Serien er gjennomillustrert i en moderne strek. Sakprosa/billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Johansen, Elisabeth : Lofoten : en kulturminneguide

  Når vi tenker på Lofoten, ser vi kanskje for oss den svimlende vakre naturen. Men Lofoten har også en rik kulturhistorie som innbyr til spennende opplevelser og vandringer i de overveldende landskapene. Denne boka presenterer 55 kulturminner som strekker seg fra de første sporene av menneskelig bosetting, gjennom vikingtid, samisk kultur, krigsminner, kirkebygg og fiskeværkultur, og frem til i dag. Boka gir også forslag til 19 kulturhistoriske vandringer. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Førstehjelp

  Ny utgave av boka Førstehjelp! Som førstehjelper er du det første, viktige leddet i kjeden som redder liv. Her finner du det du trenger å vite om førstehjelp enten det oppstår en situasjon hjemme, på idrettsplassen, i skogen, på fjellet, ved sjøen eller på reise.. Boka Førstehjelp har gjennom lang tid satt standarden for god førstehjelp i Norge. Denne fullstendig omarbeidede utgaven er basert på medisinsk forskning og vurderinger fra fageksperter, men også på tradisjoner og sunn fornuft. Boka forener en god faglig forankring med en enkel og pedagogisk framstilling av lærestoffet. Den har en oversiktlig og klar layout med symbolene Hva skal du se etter? Faresignaler? Hva gir pasienten uttrykk for? Hva skal du gjøre? Den røde delen av boka legger vekt på den første viktige pasientundersøkelsen og den første livsviktige hjelpen. Den gule delen tar for seg alvorlige skader og sykdomstilstander. Den grønne delen beskriver ulykker, forebyggende tiltak og førstehjelpsutstyr. Boka passer i alle utdanninger der man ønsker fordypning i faget førstehjelp, for eksempel på.høgskoler, i videregående skole, i frivillige organisasjoner og i nødetater..
  PinterestTwitter

 • Førstehjelp på tur : fjell-, høyde og reisemedisin

  Denne medisinske håndboken henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. Klatring, breturer toppturer og tradisjonelt friluftsliv innebærer alltid en risiko. Boka forklarer hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis. Boka behandler både livreddende førstehjelp og hvordan tiltak ved mindre alvorlige skader gjør at turen likevel kan fortsette. Boka har egne kapitler om høyde- og reisemedisin.

 • Holtskog, Vibeke : Formidling som funker : din guide til gode presentasjoner

  Alle kommer i situasjoner der man har noe å formidle, enten det er i små eller store forsamlinger. Det viktigste når man formidler er ikke deg selv eller stoffet man vil formidle, men tilhørerne, skriver Vibeke Holtskog i denne boken. Selv turte hun knapt å åpne munnen i forsamlinger, nå hjelper hun andre å bli trygge og tydelige formidlere. Hun tar opp spørsmål som: Hva er oppskriften på en god presentasjon? Hvordan gjøre budskapet spisset og relevant? Her gis det tips om hvordan man kan bli mer strukturert, inspirerende og overbevisende.

 • Hvidsten, Andreas Holmedahl : Hva er statsvitenskap

  I denne boka gis en grunnleggende innføring i fagområdet statsvitenskap. Statsvitenskapen betegnes ofte som en møteplass for andre fagdisipliner, som jus, historie, filosofi, sosiologi og samfunnsøkonomi – noe som gjør faget både krevende og spennende. Boka presenterer faghistorie, fire norske retninger innen feltet og betraktninger om statsvitenskapens relevans for yrkeslivet. Boka er beregnet som en introduksjon for førsteårsstudenter, men den vil også være av interesse for lærere som underviser i samfunnskunnskap, sosialkunnskap og historie, og for andre som ønsker en bedre forståelse for det politiske systemet vårt.

 • Svardal, Geir : Camping : det gode liv langs landeveien

  Siden 1950- og 60-tallet har campingen som ferie- og livsstilsform fått sin utbredelse over hele Norge. Denne boka viser campingens historie i fotografier og tekst, med fortellinger fra tynne bomullstelt til fullt utstyrte fastliggere. Hvorfor elsker nordmenn campinglivet? Kanskje handler det om blandingen av fellesskapsfølelsen på en campingplass, og friheten til å dra både når og hvor det passer best. Boka inneholder også tips både for de erfarne og camping-novisene.

 • Larsson, John Y. : Den fantastiske skogen

  Hvis man vet hvor man skal lete, vil skogen åpenbare hemmelighetene den skjuler. Boken er skrevet for å vekke turglede og nysgjerrighet, gjennom innblikk i mysteriene som holder skogens økosystem i balanse. For eksempel eksempel er det mauren som sørger for pollineringen av blåveiser, og trærne samarbeider med forskjellige sopper for å skaffe seg næring. Og med litt trening, kan man dessuten lære seg å skille mellom plantearter som kan være mat, medisin – eller gift. Boka inneholder en mengde fotografier.

 • Berge, Torkil : Trange rom og åpne plasser : hjelp til mestring av angst, panikk og fobier

  Boka gir råd om hva en kan gjøre når angsten tar overhånd. Forfatterne gir innføring i spørsmål som: Hva er angst? Hvorfor får vi angstproblemer? Hvordan kan en hjelpe seg selv og hvor kan en få hjelp? Med nyttige nettadresser, anbefalt litteratur og stikkordregister.

 • Horst, Jørn Lier : Nullpunkt

  Politietterforsker Alexander Blix sliter fortsatt med ettervirkningene av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til fem år gamle Emma. Nå møter han Emma på ny, og omstendigheten tvinger dem til å samarbeide. Emma er 24 år og kjendisblogger. Da den tidligere tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm ikke dukker opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi, oppsøker hun Nordstrøm hjemme. Der finner hun huset ulåst, og med tydelige spor etter et basketak. Et startnummer med et 1-tall er festet til TV-skjermen. Nordstrøm selv er sporløst forsvunnet. Dette er første gang Jørn Lier Horst og Thomas Enger har slått seg sammen om å skrive en kriminalroman.