Innhold

Du er en del av Norges beredskap

De fleste av oss et helt avhengig av strøm, vann, mat og drivstoff i hverdagen. Vi bruker det til oppvarming, lading av mobiltelefoner og nettbrett, matlaging, vasking, dusjing og så videre. Men uvær, andre naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan påvirke vår tilgang til vann, strøm, mat og medisiner.  Sjansen er kanskje ikke stor, med det kan likevel skje. Da bør du være forberedt.

Resevelager

Nasjonale myndigheter og kommunen anbefaler at du har et lite reservelager av det du/dere er mest avhengig av, som vann, varme klær, soveposer/pledd, mat med lang holdbarhet, medisiner og alternative varmekilder. På sikkerhverdag.no ser du en fullstendig liste over hva norske myndigheter anbefaler at alle husstander har tilgjengelig for å kunne klare seg i tre døgn.

Jodtabletter

Som en del av den generelle beredskapen har Ullensaker kommune jodtabletter som kan deles ut til barn under 18 år, gravide og ammede. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) anbefaler også om å ha jodtabletter i ditt eget hjem.

Klare deg selv i minimum 7 dager

Hvis det skulle oppstå en stor og langvarig alvorlig hendelse, vil både redningsmannskaper og kommunen lettere kunne håndtere konsekvensene av hendelsen hvis innbyggerne klarer seg selv i den innledende eller mest kritiske fasen av hendelsen. Derfor er det viktig å ta eget ansvar for å klare seg selv med det mest nødvendige i 7 dager, til redningsmannskaper, kommunen og andre aktører, har bedre oversikt og kapasitet til å kunne bistå flere.

Mer informasjon hos DSB

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har ansvaret for å ha oversikt over risiko og farer i samfunnet. På deres nettside finner du mer informasjon om egenberedskap. I november hver år gjennomfører DSB "Egenberedskapsuka", som setter et fokus på egenberedskap og minner oss alle på viktigheten av det.


Publisert: 28.08.2024 10:52:31
Sist endret: 28.08.2024 10:52