Grunnskole/Forberedende opplæring for voksne (FOV)

Fra skoleåret 2024/25 erstattes grunnskole for voksne av forberedende opplæring for voksne (FOV). FOV er for deg som trenger opplæring på nivået under videregående opplæring og som ikke er kvalifisert for videregående opplæring.

Før du får tilbud om skoleplass vil du bli innkalt til en veiledningssamtale og du må ta en kartleggingstest. Resultatene dine på kartleggingen, samt din opplæringsplan bestemmer hvilken modul (Modul 1-4) du skal starte på i hvert fag og hvor stort tilbud du får. Du kan være på ulike moduler i ulike fag.

Vi tilbyr opplæringen i grunnmodul og følgende fag; engelsk, matematikk, naturfag, norsk, samfunnsfag. Hvert fag består av fire moduler.. Opplæringen skal tilpasses den enkeltes behov, og både opplæringen og undervisningsmateriellet er gratis. Du får vitnemål når du er ferdig med alle modulene. Med vitnemål kan du søke plass på videregående skole.

Du kan velge om du ønsker opplæring på heltid, opplæring i enkeltfag/deler av fag.

Elektronisk søknad FOV/Grunnskole for voksne 

 

Realkompetansevurdering

Med realkompetanse menes all formell, ikke-formell og uformell kompetanse en voksen har fra utdanning, arbeid, foreningsliv mm. Dersom du vil søke videregående skole, men mangler dokumentasjon på gjennomført grunnskole i ett eller flere fag, er det nødvendig å bli realkompetansevurdert.

Du kan få vurdert din realkompetanse opp mot læreplanen i fagene norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag.

Når du søker om realkompetansevurdering, setter du selv opp en oversikt over din aktuelle fagkompetanse. I søknaden oppgir du tidligere utdanning, relevant arbeidserfaring og gir en beskrivelse av det du ønsker å få vurdert. Du må også dokumentere at du bor på Øvre Romerike. Hvis du ønsker å søke realkompetansevurdering så kan du ta kontakt med oss på e-post eller telefon.

Selve realkompetansen vurderes av en faglærer. Vurderingen tar 1 - 1 1/2 time i hvert fag. Faglæreren vurderer dine kunnskaper og ferdigheter i forhold til læreplanen i faget. Du må kunne vise til kompetanse på karakter 2-nivå eller bedre for å få godkjent realkompetanse i faget.

Realkompetansevurdering på grunnskolens område er omfattende og tidkrevende. Det stilles tilsvarende krav til kjennskap til læringsmålene i Kunnskapsløftet som en avgangselev i 10. klasse. Før du søker bør du sette deg inn i hva som forventes i de ulike fagene.

Les mer om realkompetansevurdering 


Publisert: 27.11.2016 15:22
Sist endret: 10.12.2024 11:23